Digitale & business transformatie

Digitale transformatie?

Verhoog de bedrijfswaarde, verbeter je processen en IT

Veel bedrijven zijn zich ervan bewust dat digitale mogelijkheden moeten worden ingezet om succesvol te blijven. Maar digitale transformatie realiseren in de praktijk kan voor jouw bedrijf een ingewikkeld vraagstuk zijn.  ‘Hoe zet ik voor mijn bedrijf een koers uit? Waar moet ik mij op richten? Hoe kan ik mijn bedrijfsprocessen, mijn producten of services radicaal veranderen met de mogelijkheden van informatietechnologie? Wat is haalbaar en verantwoord voor mijn bedrijf en mijn mensen? Hoe haal ik de benodigde kennis aan boord? Hoe bekwaam ik mij om leiding te geven aan de transformatie?’ Veel vragen. Mobina helpt jou graag met het formuleren van de antwoorden. 

De top-5 vraagstukken waar industriële bedrijven voor staan

Digitale transformatie
Global supply chain
Arbeidsmarkt
Duurzaamheid
Compliance

Wat kan Mobina jouw bedrijf bieden?

De aanpak van Mobina onderscheidt zich op 3 punten; de inzet van een realistische routekaart, we creëren aan de hand van de ontwikkelbenadering een visie op de toekomst én dat doen wij op ons unieke inspirerende wijze door traditionele ervaring te combineren met digitale aanpak van nu.

Een routekaart maken

Echte beweging vereist kennis van waar je als bedrijf nu staat en het actief inzetten van de staande organisatie. Dit klinkt misschien heel vreemd. Je wordt bedolven onder veelbelovende boodschappen over digitale revoluties. Maar Mobina praat over ‘waar de organisatie nu staat en over de gezagsverhoudingen in jouw bedrijf’. Zeker, daar onderscheiden we ons en daardoor zijn we succesvol. Om een echte business transformatie te kunnen maken, moet je een realistische routekaart maken. Die kan alleen maar realistisch zijn als je weet van waar je begint. En dat je als de staande organisatie een actieve rol speelt.

Innoveer en migreer jouw bestaande bedrijf

Veelal wordt digitale transformatie verbonden met radicale, disruptieve veranderingsprocessen. Een radicale blauwdruk leidt tot totaal nieuwe businessmodellen. Deze ‘ontwerp’ benadering is uitermate uitdagend om te realiseren vanuit bestaande organisatie. Je ziet dan ook dat veelal dat startups deze benadering omarmen. De sprong van het nu naar de ‘dream state’ is nauwelijks te managen. Grote bedrijven creëren vaak een spin-off om meer kans van slagen te hebben.

Wij doen dat anders. Mobina’s aanpak kenmerkt zich door de ontwikkelbenadering of incrementele aanpak. Bij een incrementele aanpak stuur je op tussenresultaten en stuur je die telkens bij. We creëren een visie op de toekomst – een stip op de horizon. De weg daarna toe stippelen we uit met de bedrijfsleiding en waar nodig de eigenaren. Deze routekaart is realistisch. Waar staan we nu? En welke stappen kunnen we nemen?

Inspirerende aanpak - combinatie van ervaring en digitale aanpak

Wat Mobina sterk maakt is onze combinatie van jarenlange ervaring met ‘traditionele expertise’ en een digitale aanpak. Het werken met Mobina én onze innovatieve digitale tools biedt unieke kansen om de verandering op een effectieve manier naar de organisatie te brengen. En deze combinatie inspireert de mensen in jouw organisatie om vol energie aan de transformatie te werken. 

Een selectie van onze oplossingen voor digitale & business transformatie

Je wilt je organisatie continu verbeteren. Maar waar ga je het eerste mee aan de slag? Daar kunnen de professionals van Mobina jou mee helpen met behulp van een zogeheten Improvement Portfolio Development (IPD).

Bij een IPD duiken we in jouw organisatie, processen en IT-landschap om vanuit daar een verbeteragenda op te stellen. In deze verbeteragenda is zowel aandacht voor ‘quick wins’, maar sluiten wij ook aan bij lopende lange termijn initiatieven. Wij vertalen de complexe samenhang naar een concreet en duidelijk overzicht waarin je kunt zien waar jij allemaal winst kunt behalen en waar je het beste kunt beginnen. Een IPD helpt jou om voordelen te behalen op korte termijn, maar ook op de lange termijn.

Is jouw bedrijf voor elke klant veel tijd kwijt aan engineering, met de bijbehorende risico’s en lange levertijden als gevolg? Willen jullie naar kortere en betrouwbare levertijden en verlaagde risico’s? Misschien is Configure-to-Order (CtO), het werken met meer configureerbare standaardproducten, dan wat voor jullie.

De professionals van Mobina kunnen in korte tijd inzichtelijk maken wat CtO betekent voor jouw organisatie. Door te kijken naar de huidige samenhang van proces, organisatie en IT, en de best practices omtrent Confgure-to-Order, wordt al snel inzichtelijk waar jouw organisatie het meest kan halen. Je ontvangt een concrete roadmap van hoe je als onderneming de business transformatie naar CtO kunt realiseren. Geen complexe concepten, maar concrete en duidelijke stappen om mee aan de slag te gaan.

Wat levert het jou op als klant?

Door onze incrementele aanpak wordt elke stap in de digitale transformatie gedreven door de business case. De benodigde investeringen worden continu gespiegeld aan de opbrengsten.

De opbrengsten groeperen we in heldere categorieën:

Echte stappen maken met digitale transformatie?