ERP selectie & implementatie

Overstappen naar next-gen ERP?

ERP (Enterprise Resource Planning) is een kernapplicatie voor vrijwel alle bedrijven én de ruggengraat van de proces-, goederen- en geldstroom. Een goed werkend ERP-systeem creëert dan ook meteen waarde voor jouw bedrijf en is daarmee onmisbaar. Maar biedt jouw huidige implementatie nog wel genoeg waarde voor je bedrijf?

Drie belangrijke uitdagingen en redenen om jouw ERP te innoveren

    1. Jouw software is verouderd en binnenkort zet jouw IT-leverancier de ondersteuning stop. Wat moet je nu doen?​
    2. Jouw bedrijf groeit of het bedrijfsmodel verandert en vereist een betere ondersteuning.​
    3. Digitale transformatie is onlosmakelijk verbonden met transformatie naar cloud. Dat geldt ook voor ERP. Maar wat is de impact van een op cloud gebaseerd ERP? Waarom is dat zo complex?

De experts van Mobina  helpen jou graag om deze uitdagingen aan te gaan.

ERP

Jouw bedrijf staat bij Mobina centraal

Om de weg te kunnen vinden in 'het IT-bos' met vele aangeboden oplossingen en hun mogelijkheden, heb je een professional aan jouw zijde nodig. Of het nu gaat om een upgrade naar cloud ERP, de selectie van een nieuw systeem, of het optimaliseren van het bestaande systeem. We lopen met je mee door elke stap binnen het selectie- en implementatieproces.

ERP inspireert ook. De krachtige functies in dit soort systemen helpen jou ook slimme oplossingen op te pikken, aangeboden door het systeem. Dergelijke systemen bevatten een karrevracht aan ‘best practices’. Onze aanpakken zijn sterk in deze gebruiken.

Een succesvol ERP-project vereist veel voorbereiding en verbeteringen aan jouw bedrijfszijde. Bij Mobina is jouw bedrijf het uitgangspunt, niet het systeem. Daarom duiken wij in jouw organisatie en stellen vragen als: Hoe werken jullie? Wat willen jullie met een (nieuw) ERP? Waar willen jullie naartoe in de toekomst? Vanuit Mobina helpen wij jouw bedrijf klaar te maken voor een succesvolle implementatie van ERP.

Onze senior professionals zijn al lange tijd actief in de ERP-sector en hebben uitgebreide expertise opgebouwd in ERP binnen de handel & industrie. Met de combinatie van onze zakelijke expertise en technische vaardigheden zorgen we ervoor dat het ERP-systeem aansluit bij jouw organisatiedoelen, naadloos functioneert en direct waarde toevoegt aan jouw bedrijf.

De Mobina aanpak

Een passend ERP bij het DNA van jouw bedrijf

Onze jarenlange ervaring in business consultancy zorgt ervoor dat we de uitdagingen van jouw business begrijpen. Onze kijk op de rol van markten, klanten, capaciteiten, goederen is uniek. Dat levert inzichten op, die wij vertalen naar de eisen aan de kernstructuren van ERP-pakketten. Het resultaat is een pakket dat past bij het DNA van jouw type bedrijf.

Jouw bedrijfsvisie vertaald naar een heldere blauwdruk

Moderne cloud ERP’s zijn gebaseerd op zeer beperkte standaarden en bieden beperkte maatwerkmogelijkheden. Wij onderzoeken zorgvuldig hoe jouw bedrijfsprocessen en visie het beste ondersteund kunnen worden zonder maatwerkcomponenten. We stemmen jouw bedrijf af op best practices. Deze unieke kennis over jouw bedrijf leggen we vast in een zogeheten blauwdruk van jouw bedrijf. En afgestemd op de mogelijkheden van het standaard ERP.

Overeenkomst en partnerschap met de leverancier

Wij ondersteunen de onderhandelingen met de IT-leverancier. Het begint met een degelijke offerteaanvraag. Cloudoplossingen lijken veel features en functionaliteiten te bieden, maar het prijsmechanisme erachter is zeer complex en soms niet zo transparant. Wij helpen je bij het verkrijgen van solide overeenkomsten, met een transparant inzicht in de ‘cost-of-ownership'. We zijn onafhankelijk, wat betekent dat we onbevooroordeeld zijn en geen partnerschappen hebben met softwareleveranciers.  Wij borgen het beste ERP én het best geïmplementeerde ERP voor jou.

Toekomstbestendige en schaalbare IT-infrastructuur

Cloud ERP-systemen ondergaan vaak frequente updates, soms op kwartaalbasis. De uitdaging voor de IT-organisatie is om deze updates effectief te beheren en te verwerken zonder verstoring van de algehele functionaliteit en integratie met andere applicaties. Daarom is vroegtijdige schaalbaarheid van de IT-architectuur van essentieel belang.

Het trainen en betrekken van de organisatie

Training én borgen van kennis, zijn een belangrijk onderdeel in de aanpak van Mobina. We geven praktische invulling aan de rollen proceseigenaar, product owner en key user. Daarnaast betrekken we tijdens het hele proces al grote delen van de organisatie. Het lijnmanagement speelt daarbij een cruciale rol in het uitleggen en motiveren van de keuzes aan de medewerkers.  

Een selectie van onze oplossingen voor ERP

Mobina hanteert een driedelige aanpak om ervoor te zorgen dat het ERP systeem aan jouw behoeften voldoet: Preselectie en een shortlist van de top 3 kandidaten, toetsing via demonstraties en een proof-of-concept met de uiteindelijke kandidaat om zeker te weten dat dit de juiste oplossing voor jouw bedrijf is.

Met onze driedelige aanpak selecteer je niet alleen het optimale systeem voor jouw bedrijf, maar heb je de implementatie direct met een kickstart op gang gebracht.

De Mobina ERP Health Check beoordeelt of jouw onderneming het meeste haalt uit je ERP, nu én in de toekomst. Rekening houdend met de bedrijfsstrategie, leggen we de toegevoegde waarde en risico’s vast door proces, organisatie en technologie te analyseren. Naast de analyse van de huidige situatie en schets van de toekomst ontvang je ook concrete aanbevelingen en een verbeteragenda voor de komende periode. Zo kun je echt het meeste uit je ERP halen.

Wat levert het jou op als klant?

Als resultaat daarvan beschik je over:

ERP op de werkvloer

Wil je de meeste waarde halen uit jouw ERP?