Cloud ERP-implementatie bij vijf ziekenhuizen

Vijf ziekenhuizen werken na onze begeleiding met ERP in de cloud

Cloud ERP ziekenhuizen
Cloudplatforms worden tegenwoordig steeds meer gebruikt, ook voor medische ERP-oplossingen. Een implementatiepartner van één van ‘s werelds belangrijkste ERP-leveranciers heeft een branche-specifieke cloud-oplossing ontwikkeld voor ziekenhuizen in Nederland.

De klant wilde gezien de huidige markt- en technologische ontwikkelingen hun on-premise software vernieuwen en overzetten naar een modern cloud platform. Dat is gelukt. Bovendien wilden de ziekenhuizen graag meer uit hun bestaande ERP-oplossing halen en een betere samenwerking met de leverancier.

De uitdaging

Wij zijn gevraagd om de vernieuwing van de branche-ERP oplossing te realiseren en de implementatie van het nieuwe cloudplatform bij de ziekenhuizen te begeleiden. Bij vijf ziekenhuizen moest de ziekenhuis-specifieke ERP-oplossing van on-premise naar de cloud worden gemigreerd. 

Aanpak

Om de bestaande on-premise ERP oplossing naar de cloud te migreren moest een groot gedeelte van de ontwikkelde programmatuur technisch worden geüpgraded. Naast de begeleiding van ons als consultant, was ook een samengesteld team van applicatiespecialisten, met diepgaande kennis van de processen en eisen van de ziekenhuizen, en offshore ontwikkelaars betrokken.

De ziekenhuizen zijn intensief betrokken geweest bij het ontwerp en de ontwikkeling van de cloud-oplossing en hebben een intensief acceptatietraject doorlopen. De implementatie bij het eerste ziekenhuis is deels agile en deels klassiek gefaseerd aangepakt.  

Resultaten

Voor de vijf ziekenhuizen zijn de tevredenheid met de ERP-oplossing en -leverancier, en de financiële resultaten sterk verbeterd. Het softwareontwikkelproces is sterk verbeterd en versneld door een effectieve agile aanpak. De on-premise oplossing is technisch geüpgraded naar het nieuwe cloud-platform. De cloud ERP-oplossing is succesvol geïmplementeerd bij het eerste ziekenhuis en een gedetailleerde roadmap is opgesteld voor de uitrol in de andere ziekenhuizen. Door de succesvolle implementatie overwegen ook andere ziekenhuizen deze branche-specifieke cloud ERP-oplossing te implementeren.  

Kunnen we jou ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact op en dan kijken we graag wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Ook een toekomstbestendig en competitief bedrijf?