Een effectieve keuze tussen twee ERP-scenario’s bij Thales

Thales
Dankzij de Mobina-aanpak, gebaseerd op diepgaande branchekennis in combinatie met uitgebreide kennis van IT-architectuur, werden bij Thales al snel stappen gezet en resultaten geboekt.

Wanneer er een kritische beslissing moet worden gemaakt, speelt Thales een rol. Onze oplossingen helpen klanten de juiste beslissingen te maken op het juiste moment en hierna te handelen in uitdagende gebieden als Ruimtevaart, Ruimte, Grondtransport, Digitale Identiteit en Beveiliging en Defensie en Veiligheid. Technologie van wereldklasse, de gecombineerde expertise van 80.000 werknemers en activiteiten in 68 landen hebben Thales een belangrijke speler gemaakt bij het veilig en beveiligd houden van het publiek, het bewaken van vitale infrastructuur en het beschermen van de nationale veiligheidsbelangen van landen over de hele wereld.

De uitdaging

ls elke grote organisatie bestaande uit kleinere vestigingen, stond Thales voor een algemeen bekende, maar ook complexe uitdaging. Eén van de vestigingen had een verouderd ERP-systeem dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar bracht. Het bedrijf werd geconfronteerd met een dilemma: het standaard Thales ERP-systeem implementeren of een zelfstandige oplossing van een derde partij selecteren. Een dilemma waarvoor niet één juist antwoord is. Mobina vond het helpen van een kleine vestiging, in een complex werkveld met uitdagingen die verder reiken dan de eigen faciliteit, een interessante uitdaging.   

Aanpak

Door de uitgebreide kennis en ervaring van Mobina, was Thales overtuigd en ging Mobina de uitdaging aan om dit bedrijf te begeleiden bij een belangrijke beslissing.  De beoordeling van de huidige situatie, knelpunten en blauwdrukken waren snel gemaakt. Dit resulteerde in twee business cases voor alternatieve toekomstige ontwikkelingen als ondersteuning van het management bij hun beslissingen.  De betrokkenheid en alertheid van Thales en het enthousiasme van Mobina-specialisten maakten het mogelijk snel vooruitgang te boeken.

“Om deze atmosfeer te behouden, waren we gefocust op het onderhouden van nauwe en positieve communicatie tussen het hoofdkantoor, de vestiging en het Mobina team. Als professionals vinden we het belangrijk dat iedereen op één lijn zit ondanks organisatorische en functionele grenzen. Wij ervaren dat het cruciaal is om IT-problemen te vertalen naar het bedrijfsleven om zo tot overeenstemming te komen.” 

René Hol, CEO van Mobina

Resultaten

“In ongeveer 10 weken, ontwikkelden we vanuit een managementperspectief een breed inzicht in de twee scenario’s waar we uit moesten kiezen. De professionals van Mobina hielpen ons om de keuzes te verduidelijken op bedrijfsniveau door middel van business cases. Hierbij hebben we onszelf niet verloren in diepgaande technische discussies over de voor- en nadelen van specifieke functionaliteiten in de Thales of zelfstandige ERP-oplossing.”  

Robert Hermans, COO van Thales Nederland

“Dit soort opdrachten gaan nooit alleen over ERP. We proberen vragen te beantwoorden, zoals wat voor toekomstige bedrijfsprestaties gewenst zijn en hoe dit kan worden bereikt met behulp van een nieuw ERP-systeem. Alleen dan kunnen we beoordelen of het systeem past. De Thales-casus was niet zo eenvoudig, maar samen met de Thales-teams hebben we met succes de verschillende wegen geschetst waarmee de ambities van de bedrijfsunit vervuld kunnen worden.”   

Valerija Olsevska,  kennisontwikkelaar bij Mobina, was nauw betrokken bij dit project

Kunnen we jou ergens mee helpen?

Neem vrijblijvend contact op en dan kijken we graag wat we voor elkaar kunnen betekenen. 

Ook een toekomstbestendig en competitief bedrijf?