Data analytics

Data analytics Mobina

Waarom data-gedreven werken?  

Je wilt een vooroplopend product en je kunnen aanpassen aan snel veranderende omstandigheden in de markt. Daarbij spelen bij managers vaak vragen als:  

  • “Hoe perform ik  in mijn verkoopproces, inkoop, supply chain en productie?”  
  • “Hoe hou ik grip op ik mijn product-kostprijs?”  
  • “In welke markten verdien ik mijn geld?”  

Data analytics kan jou helpen dit soort vragen te beantwoorden en daar actie op te ondernemen.  

Data analytics heeft grote voordelen 

Data kan inzicht geven in jouw processen, markten, performance en resultaten. En geeft je de mogelijkheid deze blijvend te monitoren. Verkregen inzichten uit data kunnen ervoor zorgen dat de interne processen in je bedrijf beter lopen. Het helpt om beter te acteren richting de markt en jouw klant. En nieuwe manieren van naar data kijken maken het mogelijk om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen.

data analytics Mobina

Hoe pakken wij dat bij Mobina aan?

Door een snelle analyse en diagnose van jouw processen en mogelijke data-bronnen geven we jou snel inzicht, in waar data de meest toegevoegde waarde heeft voor jou. Welke stuurinformatie maakt voor jou als manager het verschil? Hiervoor werken bij Mobina ervaren consultants én data-experts samen.  

Dankzij onze diepgaande kennis van de industrie ‘snappen’ wij zowel bedrijfsprocessen als IT-systemen. Daarom zijn wij bij Mobina in staat de data-behoefte te vertalen naar concrete rapportages en dashboards, gematcht met de data die beschikbaar is in jouw systemen en organisatie. Hiermee krijg je de benodigde inzichten in jouw organisatie en markt en kun je dit ook blijven monitoren, om continu te verbeteren. Zo draagt de data bij aan jouw bedrijfsdoelen en breng je proces, organisatie, IT en data naar een volgend niveau.   

Waarom kiezen voor Mobina? 

  • Data-gedreven werken is voor ons veel meer dan alleen de juiste gegevens uit je systemen kunnen halen en het bouwen van technisch gedreven rapportages of dashboards. Het gaat om het bepalen van de toegevoegde waarde van de data voor jouw business. Oftewel welke waarde levert deze analyse of rapportage jou op?   
  • Bij Mobina benaderen we jouw vraagstuk altijd vanuit business perspectief. Jouw organisatie én de manier waarop de data bijdraagt aan de doelen en mogelijkheden van jouw bedrijf staan centraal. 
  • Bij Mobina bouwen we alleen de rapportages en dashboards, die je echt nodig hebt om bedrijfsprocessen continu te blijven verbeteren.Geen eindeloze overzichten die in praktijk nauwelijks gebruikt worden.  
  • En last but not least. Het trainen van de gebruikers in jouw bedrijf is een standaard onderdeel van onze data analytics aanpak. Zo borg je dat de data op de juiste manier wordt geïnterpreteerd en de geplande verbeteringen worden gerealiseerd.   

Echte stappen maken met digitale transformatie?