Data analytics

Waarom data-gedreven werken?  

Data analytics heeft grote voordelen. Data kan inzicht geven in jouw processen, markten, performance en resultaten. En geeft je de mogelijkheid deze blijvend te monitoren. Verkregen inzichten uit data kunnen ervoor zorgen dat de interne processen in je bedrijf beter lopen. Het helpt om beter te acteren richting de markt en jouw klant. En hierdoor effectiever te werken en kosten te verminderen. 

Data analytics Mobina

Je hebt inzicht nodig in je data om sturing te kunnen geven aan jouw bedrijf en zo efficiënt mogelijk te werken. Rapportages en dashboards kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen als: 

  • “Hoe perform ik in mijn verkoopproces, inkoop, supply chain en productie?”
  • “Hoe manage ik mijn product-kostprijs?” 
  • “In welke markten verdien ik mijn geld?”

Data analytics kan jou helpen deze vragen te beantwoorden en daar actie op te ondernemen. Door de verkregen inzichten kun je sturen, verbeteren of veranderen; daar waar zich de meeste toegevoegde waarde bevindt. 

Hoe pakken wij data analytics bij Mobina aan?

Door een snelle analyse en diagnose op bestaande data zijn wij in staat een antwoord te geven op de vraag waar data de meest toegevoegde waarde levert in jouw bedrijf. Welke stuurinformatie maakt voor jou als manager het verschil? Wij zijn door onze diepgaande industriekennis in staat data te interpreteren en de verkregen inzichten – samen met het management – te vertalen naar concrete verbeteringen op het snijvlak van proces, IT en data binnen jouw bedrijf.

Bij Mobina werken ervaren consultants én data-experts samen. Dat betekent dat wij niet alleen adviseren maar ook praktische oplossingen realiseren. Wij vinden het belangrijk dat je binnen het beschikbare budget, kosteneffectief noodzakelijke verbeteringen kan doorvoeren. De IT-consultants van Mobina kennen het PowerPlatform van Microsoft dan ook door-en-door en zijn daardoor in staat in PowerBI snel krachtige rapportages en dashboards te bouwen. 

data analytics Mobina

Waarom kiezen voor Mobina? 

Met Mobina aan jouw zijde kun je erop vertrouwen dat veranderingen snel en kosteneffectief worden doorgevoerd. 

Focus op bedrijfswaarde

Data-gedreven werken is voor ons veel meer dan alleen de juiste gegevens uit je systemen kunnen halen en het bouwen van technisch gedreven rapportages of dashboards. Het gaat om het bepalen van de toegevoegde waarde van de data voor jouw business.

Gerichte rapportages

Bij Mobina bouwen we alleen die rapportages en dashboards, die je echt nodig hebt om bedrijfsprocessen continu te blijven verbeteren. Geen eindeloze overzichten die in praktijk nauwelijks gebruikt worden. 

Snelheid en efficiëntie

Je wilt binnen het beschikbare budget, snel en slagvaardig noodzakelijke verbeteringen doorvoeren. Je bent op zoek naar 'quick wins', efficiënte IT-oplossingen én een partner die jouw business begrijpt.

Business gerichte aanpak

Bij Mobina benaderen we jouw vraagstuk altijd vanuit business perspectief. Jouw organisatie én de manier waarop data bijdraagt aan de doelen en mogelijkheden van jouw bedrijf staan centraal. 

Industrie expertise

Dankzij onze diepgaande kennis van de industrie ‘snappen’ wij zowel bedrijfsprocessen als IT-systemen.

Gebruikerstraining is essentieel

Het trainen van de gebruikers in jouw bedrijf is een standaard onderdeel van onze data-analytics aanpak. Zo borg je dat de data op de juiste manier wordt geïnterpreteerd en de geplande verbeteringen worden gerealiseerd.  

Relevante blogs

Man checking out data KPI on shopfloor

De perfecte SMART KPI

Het opstellen van de juiste KPI-lijst is de crux voor succesvol data-gedreven werken. Maar hoe kom je tot de juiste KPI’s? In deze blog bespreken we hoe je tot de juiste KPI’s kan komen.

Big data: quality over quantity

You hear a lot about big data nowadays. But often, the promised benefits are not achieved. A very important reason for this can be the quality of the data. Big data is not about collecting a lot of data, it is about measuring the right things. Read this blog to find out why quality is so important, and how you can improve the quality of the collected data.

Echte stappen maken met data analytics?