Digitale transformatie

Digitale transformatie

Digitale of business transformatie?

Veel bedrijven zijn zich ervan bewust dat digitale mogelijkheden moeten worden ingezet om succesvol te blijven. Maar digitale transformatie realiseren in de praktijk kan voor jouw bedrijf een ingewikkeld vraagstuk zijn.  ‘Hoe zet ik voor mijn bedrijf een koers uit? Waar moet ik mij op richten? Wat is haalbaar en verantwoord voor mijn bedrijf en mijn mensen? Hoe haal ik de benodigde kennis aan boord? Hoe bekwaam ik mij om leiding te geven aan de transformatie?’ Veel vragen. Mobina helpt jou graag met het formuleren van de antwoorden. 

Werken op het snijvlak van bedrijf en IT 

De noodzaak om te transformeren is helder.  En de wil is er ook. Maar hoe zet je de eerste stap?    Voor een digitale transformatie is niet de kennis van de technologie cruciaal, maar de visie op een toekomst,  gestoeld op totaal nieuwe business paradigma’s en concepten. En dat is precies onze Mobina filosofie en werkwijze. Het gaat over transformaties naar een nieuwe invulling van klantbenadering, productconcepten, supply chain structuren en de rol van de mensen in het bedrijf.     

Supply Chain Management

APQC onderschrijft de Mobina visie. Volgens APQC is de nummer 1 uitdaging met digitale transformatie het gebrek aan een basis voor bedrijfsprocessen. De derde uitdaging is het ontbreken van een duidelijke strategie. APQC is ’s werelds belangrijkste autoriteit op het gebied van benchmarking, best practices, proces- en prestatieverbetering en kennismanagement. 

Digitale transformatie in kaart brengen

Jouw bedrijf in kaart brengen 

Echte beweging vereist kennis van waar je als bedrijf nu staat en het actief inzetten van de staande organisatie. Dit klinkt misschien heel vreemd. Je wordt bedolven onder veelbelovende boodschappen over digitale revoluties. Maar Mobina praat over ‘waar de organisatie nu staat en over de gezagsverhoudingen in jouw bedrijf’. Zeker, daar onderscheiden we ons en daardoor zijn we succesvol. Om een echte business transformatie te kunnen maken, moet je een realistische routekaart hebben. Die kan alleen maar ‘realistisch’ zijn als je weet van waar je begint. En dat je als de staande organisatie een actieve rol speelt.  

Hoe digitaal is onze aanpak eigenlijk? 

Wat Mobina sterk maakt is onze combinatie van jarenlange ervaring met ‘traditionele expertise’ en een digitale aanpak. Het werken met Mobina én onze innovatieve digitale tools biedt unieke kansen om de verandering op een effectieve manier naar de organisatie te brengen. En deze combinatie inspireert de mensen in jouw organisatie om vol energie aan de transformatie te werken.  

Supply Chain Management Mobina

Aan de slag met digitale transformatie?

Freek van Wendel de Joode

Contacteer Freek voor meer informatie

Echte stappen maken met digitale transformatie?