Onze innovatieve aanpak om de fit tussen software en bedrijf te toetsen

Innovaties en ontwikkelingen in de industrie volgen elkaar snel op. Bedrijven steken veel energie in interne procesoptimalisatie en nieuwe technologieën worden ingezet om een smart factory te worden. Onze missie is dan ook om bedrijven te ondersteunen in deze ontwikkelingen door ze meer te laten halen uit hun bedrijfssoftware met (vooralsnog) een sterk accent op ERP.

Bij een innoverende industrie hoort een innovatieve aanpak om systemen te laten aansluiten bij het bedrijf. Het matchen van geschikte ERP-pakketten met de kernconcepten van een bedrijf doen wij niet via ellenlange vragenlijsten, maar via een unieke, bedrijfsgeoriënteerde script-benadering waarbij we de kern van een ERP-pakket niet uit het oog verliezen. Mobina is in staat deze manier van matching te implementeren door onze unieke en schaarse kennis van de wisselwerking tussen proces en IT.

Een belangrijk onderdeel van onze aanpak is bedrijven bewustmaken van hun bedrijfsconcepten. Welke aspecten onderscheidt jouw bedrijf zich mee? Welke productie- en assemblagetypologieën zijn er aanwezig? Mobina bezit unieke kennis waarmee deze belangrijke bedrijfskenmerken kunnen worden gematcht met kernstructuren van ERP-systemen. Voor de gebruiker heeft dit het grote voordeel dat de complexiteit van ERP onder de motorkap wordt gestopt; niet de features van het pakket staan centraal maar de kijk van het bedrijf op zijn business. Mobina heeft een unieke database met kritische kenmerken van ERP-softwarepakketten, waardoor wij deze matching kunnen maken.

Smart Crane: Ons demobedrijf

Hoe vullen we deze database dan? Dit doen we door ERP-leveranciers te bezoeken voor een demonstratie van hun pakket middels een door Mobina ontwikkeld script. In dit script hebben we het fictieve Smart Crane Holding gecreëerd, dat via verschillende kritische bedrijfsconcepten een ‘Smart Crane’ produceert. Het script toetst de datastructuren van een ERP-pakket door meerdere productie- en assemblagetypologieën en kritische bedrijfsconcepten te behandelen, zoals verschillende typen stuklijsten, uitbesteed werk en kanban. In de nabije toekomst zullen we op onze blog voor een aantal bedrijfstypes aangeven welke kernconcepten we toetsen. Deze unieke scriptbenadering verzekert dat niet alleen de functionaliteit, maar ook de dynamiek en de flow wordt beoordeeld, zonder ons te verliezen in onnodige details. De dynamiek van informatie door een organisatie kan op deze manier optimaal worden getoetst, hetgeen onmogelijk is met vragenlijsten.

De exclusieve Mobina-aanpak is een win-win voor bedrijf, maar zeker ook voor bestaande en mogelijke toekomstige IT-leveranciers aan deze bedrijven. Hoe precies, lees je later op onze blog.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen

Ook een toekomstbestendig en competitief bedrijf?