Projectmanagement

Projectmanagement

Projectmanagement bij Mobina

Mobina’s projectmanagers ondersteunen bedrijven in de handel en industrie bij het aansturen van projecten op het snijvlak van proces, organisatie, IT en data.  Of het nu gaat om ERP, PDM- of CRM-implementaties, projecten voor logistiek herontwerp of het houden van audits of reviews. Wij helpen jou graag met projectmanagement.

Bij Mobina zien wij de samenhang van de componenten proces, organisatie, IT en data als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook onze missie deze als geheel naar een volgend niveau te brengen bij jouw organisatie.  Geen geringe opgave, maar onze ervaren projectmanagers hebben de kennis, ervaring én het enthousiasme om jouw organisatie te helpen concrete, bedrijfs-brede verbeteringen te realiseren.  

De projectmanager houdt een project van begin tot eind onder controle door te zorgen dat initiatieven en doelen strategisch op elkaar afgestemd zijn, het project de steun van alle betrokkenen heeft en iedereen op dezelfde lijn zit.

De projectmanagement-aanpak van Mobina

Mobina beschouwt projectmanagement als een echt vak. Een Mobina projectmanager zorgt ervoor dat op tijd en binnen het budget aan de kwaliteitseisen en doelstellingen van het project voldaan wordt.  Afhankelijk van de wensen van de klant hanteert de projectmanager een passende aanpak, bijvoorbeeld Agile, Waterval of Prince 2. 

Onze projectmanagers sturen niet alleen op kwaliteit, budget en tijd, maar hebben daarbij ook aandacht voor het menselijke ‘change’ component. Omdat ze inhoudelijk begrijpen wat er in jouw projecten gebeurt, kunnen onze projectmanagers adequaat sturen en gefocust blijven op de kritische fasen en stappen. 

Projecten waar wij projectmanagers leveren zijn o.a.:

  • ERP-implementaties (zoals SAP, Infor, Oracle, D365 F&O, Business Central en verschillende kleine pakketten), 
  • Logistiek herontwerp van productiebedrijven,
  • CRM-implementaties
  • PDM-/PLM-implementaties,
  • Het houden van project audits of reviews.

Waarom kiezen voor Mobina?

Net als bij de andere diensten van Mobina wordt er altijd geopereerd vanuit een business case, die de zakelijke rechtvaardiging vertegenwoordigt voor het doen van de investering. Bij Mobina staan jouw organisatie én de manier waarop de verbeteringen bijdragen aan de doelen en mogelijkheden van jouw bedrijf centraal.

Mobina’s projectmanagers opereren vanuit de klantzijde, waarbij zij de belangen van de klant behartigen bij andere partijen zoals (grote) system-integrators of softwareleveranciers. Een krachtige Mobina projectmanager met businessperspectief aan de klantzijde zorgt voor een optimale samenwerking en het beste resultaat met de IT-partner.

Uiteraard beschikken onze projectmanagers over belangrijke kernkwaliteiten, zoals: goed luisteren, organisatievermogen, pro-actief handelen, effectieve communicatieve vaardigheden, gericht delegeren van taken en verantwoordelijkheden, anticiperen op problemen en natuurlijk flexibiliteit en stressbestendigheid.  Maar met name springen bij Mobina’s projectmanagers de volgende eigenschappen in het oog:

  • Aandacht voor de grote lijn en tevens detailgericht,
  • Het vermogen om zowel met de werkvloer als met (top) management te communiceren.

Echte stappen maken met jouw project?