Hans Wortmann

Kennispartner

Hans Wortmann professionals Mobina

Achtergrond

Hans heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de TU Eindhoven. Na zijn studie deed hij van 1975 tot 1981 promotie onderzoek in samenwerking met Philips semiconductors, op het gebied van shopfloor control systemen. Hij kwam in dienst bij de TU/e en ontwikkelde kennis op het snijvlak van Logistiek en IT, ook door als adviseur op te treden bij bedrijven als Philips, DAF en Stork. In 1987 werd hij hoogleraar informatiemanagement aan de TU/e.  

Reeds eerder, vanaf 1985 was hij vanuit de TU/e adviseur van het softwarebedrijf Baan op het gebied van ERP. Hans raakte in toenemende mate betrokken bij Baan, en trad in 2000 toe tot de raad van bestuur, met als portefeuille R&D. Na de overname van Baan ging hij terug naar de wetenschap, en werd hij hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen (2003). Vele jaren was hij eindredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Computers in Industry.  

Daarnaast is Hans actief geweest in allerlei maatschappelijke organisaties, veelal op het snijvlak van Bedrijfskunde en IT. Zijn interesse in de industrie en logistiek is onverminderd. Hij is voorzitter van het Lean Management Netwerk. De laatste jaren is zijn onderzoek verbreed naar vernieuwing in de Zorg (zorg-op-afstand) en in de Energie sector (de transitie naar duurzaamheid). Hij is zeker geen studeerkamer geleerde: het onderzoek van Hans met zijn promovendi en afstudeerders is steeds in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven geweest.  

Sinds september 2020 is Hans met emeritaat bij de RuG. 

Hans woont op een boerderij. Hij leest graag over filosofie, geschiedenis en techniek.    

Zijn rol binnen Mobina

Hans is al vanaf de start verbonden aan Mobina. Hij fungeert als leverancier van kennis, en heeft daarmee bijgedragen aan de brede documentatie van allerlei bedrijfsprocessen die binnen Mobina beschikbaar is. Hans houdt zich graag bezig met klant-order gedreven productie. Daarnaast is hij geïnteresseerd in logisitieke concepten in de Zorg. Hij vindt het leuk om bij  Mobina zijn kennis te kunnen mobiliseren, maar is ook blij met de digitalisering die Mobina zelf in huis heeft

Contacteer Hans

Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat Hans voor jou kan betekenen

Ook een toekomstbestendig en competitief bedrijf?